top of page

BELGIAN CLUB KNOCKOUT

DEELNEMEN

  1. Word lid van Beats of Golf Club

  2. Als lid betaal je geen inschrijvingsgeld

Beats of Golf neemt voor de eerste keer deel aan de Belgian Club Knockout, een primeur! 

Deelnemen kan eenvoudig door lid te worden van Beats of Golf. De inschrijving voor de Belgian Club Knockout zit in de prijs van je lidmaatschap (50 Euro). Je kan als lid naast de Club Knockout ook gratis deelnemen aan alle andere tornooien die door Beats of Golf georganiseerd worden. Voor de Belgian Club Knockout kozen wij Pebble Beach als golfcourse voor onze deelnemers.

WEDSTRIJDONTWERP

De Club Knockout is de perfecte gelegenheid om als amateurgolfer de knockout-spelformule, (opnieuw) te ervaren. Niet alleen zullen de deelnemers strijden om de Club Knockout-titel per golfclub, ook zullen ze naar huis gaan met prachtige prijzen, aangeboden door WAMP en haar partners. 

Bovendien kwalificeert elke clubwinnaar van een deelnemende club zich voor de nationale finale op zondag 26 september 2021. Tijdens de nationale Pre-finale op zondagvoormiddag, strijden de clubwinnaars voor een plek in de Top 3. Deze Top 3 gaat door naar de finale met Thomas Pieters op zondagnamiddag om zo de winnaar van de BCKO 2021 te bepalen (een uitgebreid reglement volgt snel).

FASE 01 & FASE 02

Voor elke deelnemende golfclub is er een wedstrijdtabel met een onbeperkt aantal deelnemers. Deelnemers worden automatisch geplaatst in de wedstrijdtafel door de WAMP app en spelen elk drie Match Play matches (de ‘Voorrondes’) tegen andere club members. Na de Voorrondes gaan de beste 16 (indien gelijke stand, op basis van de meeste Ups) door naar de volgende Fase. Elke Voorronde duurt telkens 2 weken. 

In Fase Twee wordt elke ronde gespeeld aan de hand van ‘Single Elimination Duels’. Dit is een één-op-één-wedstrijd, waarbij de winnaar van elk duel doorgaat naar de volgende ronde. De verliezer valt af. Er zal volgens de Match Play formule (Match Play over 9 holes – netto score, 100% van de strokes) gespeeld worden. De ‘Round of 16’ en ‘Round of 8’ duren beide 2 weken. De Halve Finale en Club Finale duren een week. 

FASE 03 (National Finale)

 

Fase Drie is de Nationale Finale waarbij de winnaars van de verschillende golfclubs op zondag 26 september het tegen elkaar zullen opnemen. 

Bij voltooiing van ieders ronde in de voormiddag, vindt er een cut plaats waarbij de 3 beste spelers doorgaan om op zondagnamiddag te strijden in de flight met Thomas Pieters om zo de ultieme winnaar van de BCKO 2021 te bepalen. 

De winnaar zal samen met zijn/haar homeclub de geschiedenis ingaan als tweede winnaar van de Belgian Club Knockout – Editie 2021.

bottom of page