top of page
PLANNING WINTER 22 (11).png

Word een betere golfer dankzij data.

In elke sport wint data aan belang, ook in de golfsport! Wist je dat je bij Beats of Golf makkelijk de belangrijkste parameters in golf kan raadplegen? Wij hebben ze voor jou even opgelijst.

1.png

Club speed

Clubsnelheid is de snelheid waarmee het clubhoofd zich beweegt vlak voor de impact. Meer clubsnelheid is gelijk aan meer potentiële afstand. Als je 1 mph aan clubsnelheid toevoegt, kun je de afstand met de Driver tot wel 3 meter vergroten.

Ball speed

Ball Speed. Balsnelheid wordt gecreëerd door clubsnelheid en impact. Een slechte impact, zoals schoten op de teen of hiel, zal de potentiële balsnelheid verminderen. Daarnaast kan een draw of fade ook de balsnelheid verminderen.

Smash factor

De Smash factor meet de hoeveelheid energie die van het clubhoofd naar de golfbal wordt overgebracht. Hoe hoger de smashfactor, hoe beter de energieoverdracht. Een goede golfer hoopt een smash-factor van 1.5 te behalen met zijn Driver. Dat betekent dat voor een clubsnelheid van 100 mph de balsnelheid 150 mph zou moeten zijn (maal 1,5). Hoe hoger de loft van de club, hoe lager de smashfactor zal zijn. 

2.png

Na club en snelheid, heb je uiteraard ook afstand

 

Carry Distance: de afstand die de bal door de lucht aflegt. Het is belangrijk om te weten dat bij alle golfsimulators het landingsgebied op dezelfde hoogte ligt als waarvandaan de bal wordt geraakt.

 

Roll Distance: het rolgedeelte = de afstand die je bal nog aflegt na zijn carry. Meestal zie je namelijk op een Driving Range wel waar de bal landt, maar niet hoever die nog door rolt.

 

Tel je uiteindelijk deze carry en roll distance bij elkaar op dan krijg je de Total Distance; ook wel totale afstand.

Hoogte

Apex Height: dit is de maximale hoogte van de golfbal gemeten ten opzichte van de hoogte waarvandaan de golfbal werd geslagen.

Flight Time / Hang Time van een golfbal, die verteld hoe lang de bal in de lucht is. Deze statistiek is vooral belangrijk bij de Driver. Hoe langer de bal in de lucht hangt, hoe meer afstand je drive heeft.

3.png

Spin


Spin rate is de hoeveelheid spin op de golfbal direct na impact. De spinsnelheid heeft grote invloed op de carry en roll distance. 

Spin Axis vertegenwoordigt de hoeveelheid kromming van een golfshot. Een negatieve spin-as vertegenwoordigt een bal die naar links buigt (draw), een positieve spin-as vertegenwoordigt een bal die naar rechts buigt (fade), en een nul-spin-as vertegenwoordigt een schot zonder kromming.

4.png

Clubhoofd richtingen


Club Path is de richting waarin het clubhoofd beweegt (rechts of links) bij moment van raken.

De meeste golfers relateren dit met het slaan van de bal "van binnen naar buiten" of "van buiten naar binnen". 

Een "binnen-naar-buiten" clubbad is nodig om een ​​draw te slaan en een "buiten-naar-binnen" clubbad is nodig om een ​​fade te slaan. Het optimale clubpad is afhankelijk van het type slag dat de golfer wil spelen. 

Angle of Attack is de richting waarin het clubhoofd beweegt (omhoog of omlaag) bij moment van raken. Slagen die van de grond worden geraakt, moeten een negatieve aanvalshoek hebben om 'bal eerst' contact te creëren.

 

Face Angle is het verschil tussen de rechte lijn en het moment van impact.

PLANNING WINTER 22 (2).png

Gratis Coaching

Elke dinsdag is er een Beats of Golf coach aanwezig die jou alle data helpt te interpreteren. Boek je box en maak gebruik van zijn gratis tips om beter te worden!

bottom of page